Det definerende samfunnet

Hei! Dette er en noe frustrert utblåsning, kanskje også en litt fortvilet en.
I går var jeg på Halloweenfest, og der la jeg merke til en ting jeg ikke har tenkt så mye over tidligere. Kjæresten min var utkledd som Gene Simmons fra rockegruppa Kiss, og personlig hadde jeg valgt å sette sammen et kostyme på egen hånd, altså var det ikke noe spesielt jeg hadde tatt sikte på å etterligne. Jeg synes det er morsomt å sette sammen det jeg finner i klesskapet til noe nytt og eget. Selv om det ikke ble så altfor kreativt denne gangen, følte jeg likevel at jeg hadde noe som ingen andre kom til å ha. Det fikk jeg også rett i.

Halloween
Til sminken hentet jeg inspirasjon fra flere steder,
men jeg tok ikke sikte på å ligne noen.

Jeg og kjæresten dro ned på Gregers i 22-tiden, det var allerede masse folk der, og noe av det første jeg la merke til, var at de aller fleste prøvde å forestille noe de hadde sett tidligere. Og jeg sier ikke at det er noe galt i det. Det som frustrerte meg, var at de også prøvde å definere alle andre, selv de som hadde valgt som meg- å ikke kle seg ut som noe spesielt. Det var som om det fantes et stille krav om at alle måtte ligne på noe eller noen. Halloween går jo ut på at man skal se så skummel ut som overhodet mulig, men betyr det at man må kopiere andre for å få det til? Husk at de som i starten fant opp disse karakterene man kler seg ut som, også måtte tenke selv for å komme frem til dem. Jeg er sikkert å at det fortsatt finnes masse skumle karakterer i hodene på folk, som bare venter på å få bli presentert for andre.

Men, det er ikke dette jeg skulle frem til. Det som plaget meg, var at enhver skulle bli definert, uansett hva. Ei jente kom bort til oss, smilte da hun så Joakim og sa at han var utkledd som noen fra Kiss, før hun usikker spurte om jeg også skulle forestille noen fra det samme bandet. Ved et annet tilfelle satt vi rundt et bord, hvor en av guttene forteller hva alle skulle forestille, men han ble stille da han kom til meg. Det er akkurat dette jeg snakker om, behovet for å definere hverandre.

Tanken som skremmer meg mest ved dette, er at det gjenspeiler samfunnet vårt. Alle blir satt inn i båser og delt opp i grupper, kategorisert etter utseende og personlighet. Til og med ved et slikt arrangement som dette, hvor det er meningen at man skal være noen man egentlig ikke er til vanlig, blir man satt inn i bås.

Det er ikke rart at så mange jenter ligner hverandre nå til dags, at det er så få som tør å skille seg ut fra mengden. Det er fort gjort å havne utenfor samfunnet når man velger å kjøre sitt eget løp, og dette kom tydelig frem på denne halloweenfesten. Selv om det bare var uskyldig moro på festen i går, så jeg likevel tydelig at det gjenspeilte en utvikling i samfunnet- en utvikling som er langt skumlere enn kostymene som både ble definert og som ikke kunne defineres.

Jeg syntes det var viktig å ta opp dette temaet nå- I morgen er det selveste dagen, dagen for å kle seg skummelt, og jeg vil ikke at noen skal føle seg utenfor for å ha valgt et litt annet kostyme enn det som blir sett på som vanlig. Jeg støtter opp om de som tør å være annerledes, de som tør å kjøre sitt eget løp- det er tøft gjort å være udefinerbar i et samfunn som definerer alt.

-Veronica

Reklamer

En kommentar om “Det definerende samfunnet

  1. Du har så rett Veronica. Godt å se at også unge mennesker ser dette. Jeg liker også de som klarer å tenke selv – som har guts til å gå utenfor den dumme boksen og tenker selv. Det er de som ikke alltid må følge flokken som har et ekte liv spør du meg. Men de møter dessverre så mye spørsmål, og blir sett på som rar.

    Fortsett å vær deg selv, reflektert og klok 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s